Frieseweg 102, 1823 CG Alkmaar

Maalbedrijf ’t Roode Hert – voor meel en meer

Molenaar John Bruin: 06-42651558

Onze missie

We produceren met de molen uitsluitend steengemalen meel, een uniek en bijzonder soort meel, wat alleen op korenmolens en een aantal ambachtelijke maalderijen wordt geproduceerd.

Wij geloven dat ons volkorenmeel beter is. Niet omdat het zo enorm rijst tijdens het bakproces, maar omdat het ALLE bestanddelen van de graankorrels bevat. Wat er als graan ingaat komt er als volkorenmeel uit. Een gezond spijsverteringsstelsel ‘herkent’ dit en heeft normaliter geen problemen met de verwerking van brood gemaakt van ons volkorenmeel. We zijn dan ook van mening dat ons meel gezond is, mede ook omdat er in ons standaard volkorenmeel en -bloem geen toevoegingen zitten.

In de moderne meelfabrieken wordt het graan door vele walsen ‘ontleed’, waarna de diverse meelsoorten worden samengevoegd tot het gewenste meelproduct. Daarnaast worden vaak extra hulpstoffen toegevoegd om het bakproces in de bakkerijen zo makkelijk mogelijk te maken.

Ons meel bevat standaard geen extra hulpstoffen. Het is uitermate geschikt voor het bakken van mooie desembroden met een lange rijstijd, maar ook voor diverse andere meelsoorten bent u bij ons op het juiste adres.

'Maalbedrijf ’t Roode Hert wil de oude korenmolen aan de Frieseweg in Alkmaar positioneren als dé leverancier voor (thuis)bakkend Alkmaar en omgeving'.